Αισθητική Οδοντιατρική

Οι πιo γνωστές θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής για να αποκτήσουμε ομορφότερο χαμόγελο αφορούν στην επιδιόρθωση, λεύκανση, ευθυγράμμιση των δοντιών καθώς και στην διόρθωση του σχήματος των δοντιών και των ούλων.
Σε γενικές γραμμές οι αισθητικού χαρακτήρα οδοντιατρικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν αισθητικές ατέλειες που έχουν προληθεί απο μια ποικιλία αιτιών όπως γενετικά αίτια, περιβαλλοντικοί παράγοντες, τραυματισμοί, ελλιπή φροντίδα, ή την ηλικία. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνήθως πρέπει να αντιμετωπίσει ο αισθητικός οδοντίατρος περιλαμβάνουν:

• Κίτρινα ή “λεκιασμένα” δόντια. Τα δόντια μπορεί να χάσουν το λευκό χρώμα τους για διάφορους λόγους, όπως το κάπνισμα, ορισμένα τρόφιμα και ποτά, ποτά, τραύμα, φάρμακα και άλλα.

• Ελλείποντα δόντια. Ακόμη και ένα δόντι που λείπει επηρεάζει δραματικά την εμφάνιση ενός ατόμου, ιδίως αν είναι ένα απο τα μπροστινά δόντια. Επιπλέον, όταν λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια, τα υπόλοιπα δόντια έχουν την τάση να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, λόγω των κενών, μεταβάλλοντας ακόμη περισσότερο την εμφάνιση του προσώπου.

• Κενά ανάμεσα στα δόντια. Πολλοί ασθενείς έχουν μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών τους που σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση.

• Ανισοϋψή δόντια. Μερικοί ασθενείς έχουν ένα ή περισσότερα δόντια που μπορεί να είναι λίγο ψηλότερα ή χαμηλότερα ή να έχουν διαφορετικό σχήμα από τα γειτονικά τους.

• Ορθοδοντικά προβλήματα (στραβά δόντια). Προβλήματα με στραβά δόντια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για την έναρξη μιας αισθητικής οδοντιατρικής θεραπείας. Εκτός από την κλασική ορθοδοντική θεραπεία, η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μπορεί να προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές επιλογές, όπως είναι οι αισθητικές οδοντιατρικές αποκαταστάσεις.

• Σπασμένα / Ραγισμένα δόντια. Ακόμη και ένα μικρό σπάσιμο ή ράγισμα στο μπροστινό μέρος των δοντιών μπορεί να κάνει ένα χαμόγελο λιγότερο ελκυστικό.

• Μεταλλικά (μαύρα) σφραγίσματα. Τα κλασσικά σφραγίσματα αμαλγάματος μπορεί να εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά, αλλά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν ανησυχείτε για την εμφάνιση του χαμόγελου σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε από αυτές τις σκουρόχρωμες εμφράξεις, ειδικά σε κάποιο απο τα εμπρός πιό εμφανή δόντια, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την αντικατάστασή τους με σύγχρονα λευκά σφραγίσματα στο χρώμα των φυσικών δοντιών (εμφράξεις ρητίνης).

• Υπερτροφικά ή άνισοϋψή ούλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται υπερβολική ανάπτυξη του ιστού των ούλων τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της μύλης των δοντιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν χαμογελάμε να εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια ούλων, κάνοντας τα δόντια να φαίνονται μικρότερα (ουλικό χαμόγελο ή gummy smile). Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε ορισμένα από τα δόντια, με αποτέλεσμα τα όρια των ούλων να είναι άνισα και ορισμένα δόντια να φαίνονται μικρότερα από το κανονικό

Δείγματα Περιστατικών

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε άμεσα το ραντεβού σας

211 1834984

Τρόποι επικοινωνίας


Τηλέφωνο Επικοινωνίας

2111834984 / 6974 534 509Δ/νση Ιατρείου

Αλκιβιάδου 117

Πειραιάς, 18532


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media


Copyright by NCK Active 2018. All rights reserved.

Newsletter


elGreek